Dva měsíce v plném nasazení a zrealizováno 31 akcí. Nebudu lhát, že nejsem unavený a mám spíše pocit, jak jen honím resty 🙂 Během toho všeho pomáháme i na jiných frontách. Od úvodu konfliktu na Ukrajině jsme společně s Vámi, dětskými domovy a hlavně Kvido Štěpánek a Martina Marková pomohli naplnit 4 kamiony humanitární pomoci, která směřovala přímo do míst zasažených válkou. Hned v úvodu jsem musel řešit poškozenou nápravu na vleku a nakonec jsme museli měnit obě nápravy. Máme za sebou nejnáročnější měsíce a teď už nás čekají prázdniny, kempy, tábory ale i závody, ale už ne v takovém datumovém presu.

Doba není jednoduchá pro nikoho z nás, ale naší prioritou je udržet hlavně akce a podpořit co nejvíce dětí a lidí kolem nás. Osekali jsem rozpočet, jak jen to šlo, a kdybychom neměli kolem sebe přátele, kteří jsou v tom s námi, tak bychom jen těžko to vše zvládali. V době Covidu jsme se zadlužili, abychom mohli zásobovat dětské domovy či jsem si vzal půjčku, abych mohl dofinancovat akce v letošním roce. Ceny pohonných hmot a vůbec náklady na veškerou údržbu a realizaci se takřka zdvojnásobili, ale i přesto, děláme maximum a snažíme se dotahovat vše, co jsme slíbili včetně Cesty k Baltu. Všechno, co děláme je bez nároku na honorář a snažíme se být oporou pro český sport, ale hlavně pro samotné děti.

Bez přátel bychom toto nezvládli, i přesto, že jsem možná ten hlavní tahoun, který to valí před sebou, tak i já sám se potřebuji o někoho opřít. Tomas Kozelek, Karel Němeček, Radek Dyntar Tomáš Zacha, Pavel Válek, Jiri Dusek, Martin Pospíšil, Jolana s Romanem, Zdeněk Hnát, Ivo Šorm, Jitka Chizzola, Dana Navrátilová Břinková, Čestmír Horký, Martina Nováková atd. Chci moc poděkovat Atletika Tábor, že mi poskytuje administrativní zázemí pro to vše a že mohu být jejich zaměstnancem, dále Kristýna Klapetková za její vedení a pomoc s Atletiky Řepy. Určitě jsem na někoho zapomněl, tak se omlouvám. Naše aktivity a nasazení je čistě filantropické a altruistické. Nemuseli bychom, ale přesto tomu dáváme své maximum. Vím, že to u mnohých není pochopeno a člověk přeci nedělá věci jen tak. Já toto vše dělám proto, že mi to pomáhá jako člověku být užitečný. Každý si neseme své a každý s tím bojuje po svém. Pokud Vás cokoliv zajímá, ať už financování tohoto všeho atd., stačí se zeptat a já rád odpovím, není potřeba mě špinit. Těšíme se na Vás všechny v létě a na všech závodech kde budeme pomáhat.

Tomáš a jeho hromová parta.

P.S. jen dokážu propojit hodně lidí pro dobrou věc a společně měnit naše cesty. Snažil jsem se označit co nejvíce lidí, kteří jsou v tom se mnou a samozřejmě Pája s naši Terezkou, které ten můj život přijali tak jak je.